25/02/2021 – Ο ΕΟΤ στηρίζει το 1o digital forum «Taste of Attica»

 

 

Υπό την αιγίδα του ΕΟΤ πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου στις 5 μ.μ. το 1o digital forum «Taste of Attica», μια πρωτοβουλία της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής «Ακρόπολις» σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής για την προβολή της εθνικής και της τοπικής κουζίνας της Αττικής, της ζαχαροπλαστικής τέχνης και της ελληνικής γαστρονομικής κουλτούρας.

 

 

Στο forum θα συμμετάσχουν ο Υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, η Πρόεδρος του ΕΟΤ, Άντζελα Γκερέκου, και ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Γαστρονομίας και Οινολογίας CEUCO (Conseil Europeen des Confreries Oenogastronomiques), Carlos Martin Cosme.

 

 

Στη διάρκεια της διοργάνωσης θα αναλυθούν τόσο οι δυνατότητες υλοποίησης εξειδικευμένων προγραμμάτων επισιτιστικών δράσεων όσο και η σημασία της γαστρονομίας στην προώθηση και περαιτέρω ανάπτυξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού στην Ελλάδα.

 

 

Ακόμα, θα παρουσιαστούν η ελληνική γαστρονομία από τα συμπόσια του Πλάτωνα έως τις μέρες μας, καθώς και τα ιδιαίτερα προϊόντα από τους θησαυρούς της αττικής γης, όπως το κρασί από τους αττικούς αμπελώνες, τα ζυμαρικά της Ελευσίνας, τα σύκα του Μαρκόπουλου, τα φιστίκια στην Αίγινα, το μέλι Κυθήρων κ.ά.

 

 

Στο forum, που επίσης τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και της CEUCO, θα λάβουν μέρος περίπου 150 επιχειρηματίες από την Ελλάδα και το εξωτερικό (Βέλγιο, Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία, Ουγγαρία, Πορτογαλία, Κίνα), οι οποίοι προέρχονται από τους κλάδους της γαστρονομίας και του οίνου.

 

Info

 

Το 1o digital forum «Taste of Attica» θα μεταδοθεί από το Youtube στο link: https://youtu.be/Cl0qaawsBZE

 

Συνδεθείτε, Συμμετάσχετε και Μοιραστείτε
Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης

Εγγραφείτε για να είμαστε σε επαφή
Εγγραφή στο Newsletter

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Το περιεχόμενο αυτών των σελίδων αποτελεί πvευματική ιδιοκτησία του ΕΟΤ και απαγορεύεται η αναδημοσίευση μέρους ή του συνόλου του με οποιοδήποτε τρόπο χωρίς την έγγραφη άδεια του ΕΟΤ. Για πληροφορίες webmaster@gnto.gr
All Rights Reserved. GNTO © 2012.