23/09/2021 - Για τις προτεραιότητες του ξενοδοχειακού κλάδου συζήτησαν στη συνάντησή τους ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας και ο Πρόεδρος του ΞΕΕ Αλέξανδρος Βασιλικός

Ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας συναντήθηκε στο Υπουργείο Τουρισμού με τον Πρόεδρο του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος Αλέξανδρο Βασιλικό. Συζήτησαν τα βασικά θέματα που αντιμετωπίζουν τα ξενοδοχεία βραχυπρόθεσμα και μεσοπρόθεσμα, καθώς και τις άμεσες προτεραιότητες του κλάδου.

 
Μετά την συνάντηση, ο κ. Κικίλιας έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Μετά από δύο χρόνια πανδημίας, η εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό έχει αλλάξει. Όπως όλοι συνομολογούν, όταν τελειώσει αυτή η κρίση δημόσιας υγείας, η χώρα θα βγει καλύτερη από ότι ήταν όταν μπήκε σε αυτήν την περιπέτεια.

 

Χαίρομαι που από την πρώτη στιγμή υπάρχει συναντίληψη στο να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις της επόμενης ημέρας, που είναι τώρα.

 

Εκτός από τα βασικά θέματα του κλάδου, να κάνουμε ένα βήμα μπροστά. Να αλλάξουμε και το αποτύπωμα του ξενοδοχειακού κλάδου.

Να παντρέψουμε την ελληνική φιλοξενία με την αναγκαία βιωσιμότητα.

 

Να συνδέσουμε την επιχειρηματική ανάκαμψη με την κοινωνική ευημερία και την εταιρική ευθύνη.

 

Η συνεργασία μας με το θεσμικό σύμβουλό μας, το  Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος και με τον Πρόεδρό του κ. Βασιλικό, θα είναι στενή και καθημερινή.

 

Τον ευχαριστώ και σύντομα θα συμμετάσχω στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΞΕΕ».

 

 
Ο κ. Βασιλικός έκανε την ακόλουθη δήλωση
 
«Με πολλή χαρά συναντήθηκα με το νέο Υπουργό Τουρισμού Βασίλη Κικίλια, έχοντας την ευκαιρία μιας παραγωγικής συζήτησης για το σήμερα και το αύριο του ξενοδοχειακού κλάδου.
Τα ελληνικά ξενοδοχεία συνεισέφεραν τα μέγιστα στην επίτευξη δύο σημαντικών εθνικών στόχων.

 

Αξιοποιώντας την επιτυχημένη διαχείριση της πανδημίας στη χώρα μας, ανοίξαμε με ασφάλεια για την υγεία όλων και ταυτόχρονα καταφέραμε να έχουμε μια σεζόν πολύ καλύτερη από την περυσινή.

 

Ωστόσο, αυτή η διπλή επιτυχία δεδομένων των παγκόσμιων συνθηκών,  δεν σημαίνει πως λύθηκαν όλα τα προβλήματα του ξενοδοχείου. Χρειάζονται υποστηρικτικές λύσεις, σε πολλά επίπεδα, για τις οποίες και συζητήσαμε εκτενώς.

 

Παράλληλα τον ενημέρωσα για σειρά δράσεων που σχεδιάζει και υλοποιεί το ΞΕΕ, συμφωνώντας να τον καλωσορίσουμε σε επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου μας, για την αναλυτική παρουσίασή τους, στο πλαίσιο μιας σταθερής διαρκούς συνεργασίας».

 

Συνδεθείτε, Συμμετάσχετε και Μοιραστείτε
Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης

Εγγραφείτε για να είμαστε σε επαφή
Εγγραφή στο Newsletter

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Το περιεχόμενο αυτών των σελίδων αποτελεί πvευματική ιδιοκτησία του ΕΟΤ και απαγορεύεται η αναδημοσίευση μέρους ή του συνόλου του με οποιοδήποτε τρόπο χωρίς την έγγραφη άδεια του ΕΟΤ. Για πληροφορίες webmaster@gnto.gr
All Rights Reserved. GNTO © 2012.