20/01/2012: Ομιλία Γ. Νικητιάδη στο φόρουμ Katar - Ελλάδα

Τις μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης και τις σημαντικές δυνατότητες επένδυσης στον ελληνικό τουρισμό, επεσήμανε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Tουρισμού Γιώργος Νικητιάδης στην ομιλία του στο Οικονομικό Φόρουμ Κατάρ-Ελλάδας που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Λαγονήσι Αττικής.

Στο Φόρουμ μίλησαν επίσης ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, ο υπουργός Οικονομικών του Κατάρ Yousef Hussain Kamal και ο Υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δόλλης.

Ο κ. Γ. Νικητιάδης τόνισε ότι τα ιστορικά ρεκόρ σε αφίξεις και έσοδα που σημειώθηκαν το 2011 ήταν αποτέλεσμα μεθοδικής δουλειάς και επιτυχημένης συνεργασίας μεταξύ της Πολιτείας και των κοινωνικών και οικονομικών φορέων. Ο Υφυπουργός υπογράμμισε ορισμένα σημαντικά σημεία της δεκαετούς στρατηγικής που έχει χαραχθεί και ακολουθείται για την ανάπτυξη του τουριστικού μας προϊόντος:

  • Επέκταση της τουριστικής περιόδου και τους δώδεκα μήνες του χρόνου.
  • Βελτίωση των τουριστικών υποδομών και εγκαταστάσεων.
  • Έμφαση στον «πράσινο» τουρισμό.
  • Ανάπτυξη ειδικών τουριστικών τομέων όπως η κρουαζιέρα, ο συνεδριακός τουρισμός και ο θρησκευτικός – προσκυνηματικός τουρισμός.
  • Η ενεργοποίηση δύο ειδικών προγραμμάτων για την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Γ Νικητιάδης ανέφερε στο πολυπληθές ακροατήριο τις δυνατότητες για επικερδείς επενδύσεις που δημιουργεί η τουριστική στρατηγική που εφαρμόζεται τα τελευταία δύο χρόνια όπως η κατασκευή συνεδριακών κέντρων, γηπέδων γκόλφ, κέντρων θαλασσοθεραπείας και spa, θεματικών πάρκων, αθλητικών κέντρων και λιμενικών εγκαταστάσεων.

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού είχε επαφές με κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης και του επιχειρηματικού κόσμου του Κατάρ καθώς συμμετείχαν στο φόρουμ, μεταξύ άλλων, ο διεθνής επενδυτικός φορέας Qatar holding LLC, ο εθνικός φορέας επεξεργασίας πετρελαίου Qatar, η εταιρεία real estate Qatari Diar, ο κρατικός οργανισμός τροφίμων Qatar National Security Programme και η αλυσίδα supermarket με 98 καταστήματα Lulu Hypermarkets.

 

Συνδεθείτε, Συμμετάσχετε και Μοιραστείτε
Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης

Εγγραφείτε για να είμαστε σε επαφή
Εγγραφή στο Newsletter

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Το περιεχόμενο αυτών των σελίδων αποτελεί πvευματική ιδιοκτησία του ΕΟΤ και απαγορεύεται η αναδημοσίευση μέρους ή του συνόλου του με οποιοδήποτε τρόπο χωρίς την έγγραφη άδεια του ΕΟΤ. Για πληροφορίες webmaster@gnto.gr
All Rights Reserved. GNTO © 2012.