13/04/2020- ΕΟΤ: Συνεργασία με ερευνητικά και εκπαιδευτικά κέντρα της Κρήτης για την επόμενη μέρα του τουρισμού

Αξιόπιστα επιστημονικά εργαλεία έρευνας και ανάλυσης της κατάστασης, που δημιουργεί ο κρίση του κορονοϊού παγκοσμίως, επιστρατεύει ο ΕΟΤ για να σχεδιάσει με αποτελεσματικότητα την επόμενη ημέρα του Ελληνικού τουρισμού.

Με απόφαση του Γενικού Γραμματέα ΕΟΤ κ. Δημήτρη Φραγκάκη, στην κοινή αυτή εθνική προσπάθεια συμμετέχουν:

 

  • Το Πολυτεχνείο Κρήτης και ειδικότερα το Εργαστήριο Ανάλυσης Δεδομένων και Πρόβλεψης με σημαντικό έργο στον τομέα συγκέντρωσης επιστημονικών δεδομένων για την πορεία αντιμετώπισης της πανδημίας όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στις χώρες του εξωτερικού.
  • Το Μεσογειακό Αγρονονομικό Ινστιτούτο Χανίων, που μελετά την πορεία εξέλιξης του τουρισμού και της βιωσιμότητας προορισμών ενώ διεξάγει επί πολλά χρόνια έρευνες ικανοποίησης επισκεπτών με εξαιρετικά χρήσιμα συμπεράσματα για το τουριστικό μας προϊόν.

 

Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκε σήμερα τηλεδιάσκεψη του Γ.Γ κ. Δημήτρη Φραγκάκη και στελεχών του ΕΟΤ, με τους καθηγητές του Πολυτεχνείου Κρήτης Δρ. Γιώργο Ατσαλάκη και Δρ Κωνσταντίνο Ζοπουνίδη καθώς και τον Γενικό Διευθυντή του Μεσογειακού Αγρονομικού Ινστιτούτου Χανίων Δρ Γιώργο Μπαουράκη.

 

http://gnto.gov.gr/sites/default/files/field/image/pic1.jpg

 

Στην τηλεδιάσκεψη, αφού εκτιμήθηκε η κατάσταση σχετικά με τις επιπτώσεις του κορονοϊού  στην φετινή θερινή σεζόν, συμφωνήθηκε κατ΄ αρχήν η παροχή στοιχείων προς τον ΕΟΤ ανά χώρα και αγορά του εξωτερικού, προκειμένου να σχεδιαστεί και να υλοποιηθεί μια ισχυρή εκστρατεία προβολής των πλεονεκτημάτων της χώρας μας στο εξωτερικό. Και σε αυτό η συνεισφορά και των δύο εκπαιδευτικών ιδρυμάτων προς τον ΕΟΤ είναι πολύ σημαντική.

 

Συνδεθείτε, Συμμετάσχετε και Μοιραστείτε
Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης

Εγγραφείτε για να είμαστε σε επαφή
Εγγραφή στο Newsletter

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Το περιεχόμενο αυτών των σελίδων αποτελεί πvευματική ιδιοκτησία του ΕΟΤ και απαγορεύεται η αναδημοσίευση μέρους ή του συνόλου του με οποιοδήποτε τρόπο χωρίς την έγγραφη άδεια του ΕΟΤ. Για πληροφορίες webmaster@gnto.gr
All Rights Reserved. GNTO © 2012.