07/03/2012: Στο Βερολίνο για τη Διεθνή Τουριστική Έκθεση ΙΤΒ ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος

Με σειρά συνεντεύξεων σε γερμανικά αλλά και διεθνή μέσα ενημέρωσης κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού ITB που πραγματοποιείται στο Βερολίνο, επιχείρησε ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος την αντιστροφή του αρνητικού κλίματος που υπάρχει το τελευταίο διάστημα στη Γερμανία για τη χώρα μας.

Κατά τη χθεσινή πρώτη μέρα της παρουσίας της ελληνικής αντιπροσωπείας ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού και στις ερωτήσεις που δέχθηκε μεταξύ άλλων από τους τηλεοπτικούς σταθμούς RTL, CNN και Bloomberg καθώς επίσης από έντυπα όπως το SPIEGEL αλλά και ραδιοφωνικούς σταθμούς για την πορεία του Τουρισμού στην Ελλάδα αλλά και την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «ο τουρισμός για την Ελλάδα είναι εξαιρετικά σημαντικός καθώς συνεισφέρει σε ποσοστό 18-20% του ΑΕΠ. Ερχόμενοι στην Ελλάδα στηρίζετε την ελληνική οικονομία και κατ´ επέκταση το ίδιο το ευρώ» τόνισε ο Παύλος Γερουλάνος σημειώνοντας ότι «η Ελλάδα είναι ασφαλής χώρα και δεν πρέπει κανείς να έχει τον παραμικρό ενδοιασμό να την επισκεφθεί καθώς όσοι το έχουν κάνει στο παρελθόν γνωρίζουν πολύ καλά τη ζεστασιά της ελληνικής φιλοξενίας.»

Παράλληλα μίλησε για τα πρώτα δειλά σημάδια αντιστροφής του κλίματος από τη Γερμανία ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι πρέπει να αποφευχθούν πάση θυσία εικόνες όπως οι τελευταίες στο κέντρο της Αθήνας που δημιουργούν τεράστια προβλήματα στην εικόνα της χώρας και ιδίως στον τουρισμό σε μια ιδιαίτερα σημαντική χρονικά περίοδο.

Όσον αφορά την πορεία της οικονομίας και του PSI εμφανίστηκε αισιόδοξος λέγοντας ότι «όλοι έχουν επενδύσει πολλά σε αυτό και πολύ δύσκολα θα βρεθεί κάποιος που θα οδηγήσει αυτήν την προσπάθεια στο κενό. Η κρίση είναι μια αφύπνιση για όλους μας γιατί δείχνει τις αδυναμίες που έχει η Ευρώπη και αναδεικνύει την ανάγκη της εμβάθυνσης. Δεν θα είχαμε φτάσει εδώ αν υπήρχαν οι μηχανισμοί και αν οι αντιδράσεις ήταν πιο γρήγορες.»

Ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού υποδέχθηκε στο περίπτερο του ΕΟΤ το δήμαρχο του Βερολίνου Κλάους Βόβεραιτ ενώ στη συνέχεια συναντήθηκε με το γενικό γραμματέα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού Ταλέμπ Ριφάι, με τον οποίο συζήτησαν ενόψει της επίσκεψης του στην Αθήνα για το θέμα της βίζα που έχει βάλει ψηλά στην ατζέντα η ελληνική πλευρά. Στη συνέχεια επισκέφθηκε τα ελληνικά περίπτερα ενώ είχε σειρά επαφών με Βρετανούς και Γερμανούς tour operators προκειμένου να εξασφαλιστεί ο μεγαλύτερος δυνατός αριθμός επισκεπτών στη χώρα μας και αυτή την τουριστική περίοδο.

 

Συνδεθείτε, Συμμετάσχετε και Μοιραστείτε
Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης

Εγγραφείτε για να είμαστε σε επαφή
Εγγραφή στο Newsletter

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Το περιεχόμενο αυτών των σελίδων αποτελεί πvευματική ιδιοκτησία του ΕΟΤ και απαγορεύεται η αναδημοσίευση μέρους ή του συνόλου του με οποιοδήποτε τρόπο χωρίς την έγγραφη άδεια του ΕΟΤ. Για πληροφορίες webmaster@gnto.gr
All Rights Reserved. GNTO © 2012.