02/12/2011: Σύσκεψη υφυπουργού Γ. Νικητιάδη με την Επίτροπο κ. Μ. Δαμανάκη για τον αλιευτικό τουρισμό

Σύσκεψη με την Επίτροπο Θαλασσίων Υποθέσεων και Αλιείας κ. Μαρία Δαμανάκη είχε σήμερα στο γραφείο του ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γιώργος Νικητιάδης με θέμα την ανάπτυξη του αλιευτικού τουρισμού στην χώρα μας.

Ο υφυπουργός ενημέρωσε την Επίτροπο για το σχέδιο νόμου για τον «τουρισμό υπαίθρου» το οποίο έχει καταρτιστεί από το υπουργείο και περιλαμβάνει και τον αλιευτικό τουρισμό.

Η κ. Δαμανάκη επισήμανε στον κ. Νικητιάδη το ενδιαφέρον της Επιτροπής για την άμεση προώθηση του σχεδίου νόμου καθώς αυτό ανοίγει τον δρόμο για την χορήγηση κοινοτικών κονδυλίων που θα συμβάλλουν στην ενίσχυση του αλιευτικού τουρισμού και ευρύτερα του τουριστικού κλάδου.

Παράλληλα συζητήθηκε και το πλαίσιο συντονισμού των δραστηριοτήτων του υπουργείου με τις δράσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που αφορούν τον αλιευτικό τουρισμό και συμφωνήθηκε να ξεκινήσει μια μόνιμη συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών που εκτός από την αλληλοενημέρωση θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και πρωτοβουλίες που θα ενισχύσουν τον τομέα.

Στο πλαίσιο αυτό ο υφυπουργός πρότεινε να πραγματοποιηθεί ημερίδα όπου θα συζητηθεί εκτενώς το πλαίσιο επάνω στο οποίο θα αναπτυχθεί ο αλιευτικός τουρισμός καθώς και οι προοπτικές που υπάρχουν για την εξέλιξή του στην χώρα, και κάλεσε την κα Δαμανάκη να συμμετάσχει.

Στην συνάντηση εργασίας συμμετείχαν και οι συνεργάτες της Επιτρόπου κα. Κατερίνα Παπαδημητρίου και Κυριακή Παπανικολάου καθώς και ο ειδικός συνεργάτης του υφυπουργού κ. Γεώργιος Ρούσσος.

Συνδεθείτε, Συμμετάσχετε και Μοιραστείτε
Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης

Εγγραφείτε για να είμαστε σε επαφή
Εγγραφή στο Newsletter

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Το περιεχόμενο αυτών των σελίδων αποτελεί πvευματική ιδιοκτησία του ΕΟΤ και απαγορεύεται η αναδημοσίευση μέρους ή του συνόλου του με οποιοδήποτε τρόπο χωρίς την έγγραφη άδεια του ΕΟΤ. Για πληροφορίες webmaster@gnto.gr
All Rights Reserved. GNTO © 2012.